Hlavní stránka
 

Hlavní menu:

 

Koncertní turné KREYSONFEST 2009,

08.05.2009

Vážení petenti petice "Na komunisty si zvykat nechceme",

rádi bychom Vás pozvali na koncertní turné KREYSONFEST 2009, který se uskuteční na podporu naší petice.

KREYSONFEST 2009

Termíny a místa konání koncertů:
PÁ 8.5. Jihlava
SO 9.5. Zlín
ST 13.5. Praha
ČT 14.5. Ostrava
PÁ 15.5. Mušov

Kreyson v květnu vyráží na společné koncertní turné s přední českou rockovou kapelou Doga! Obě kapely slovy svých leaderů - jak Ládi Křížka tak Romana "Izzi" zaiáše chtějí podpořit petici "Na komunisty si zvykat nechceme!" (www.viteznyunor.cz), ke které budou moci účastníci koncertů připojit svůj podpis přímo na místě koncertu. Petici podepsalo již více než 66 000 občanů České republiky.

"Je pro mne nepochopitelnou skutečností, že 20 let po pádu komunismu v této zemi mohou vzniknout v krajích koalice této totalitní strany se sociálními demokraty", řekl Roman Izzi Izaiáš. A Láďa Křížek dodává - "I když jsme tour připravovali již delší dobu, uskuteční se v době, kdy je hlavní myšlenka tour velmi aktuální. Lidi zapomínaj a na tour bychom chtěli také vyjádřit poctu Karlu Krylovi - bojovníku proti komunismu coververzí jeho skladby Salome. Fotografie Jindřicha Štreita, předního českého fotografa, jsme připravili i na premiéru videoklipu této písně".

KREYSON
Kapela Kreyson v čele s Ladislavem Křížkem patří ke stálicím české hudební scény. Na svém kontě má více než 500 000 prodaných hudebních nosičů. V květnu 2009 vychází v USA deska "Best of Kreyson 2009"!

DOGA
Ostravská skupina není v českém hudebním světě žádným nováčkem. Letos oslaví své jednadvacáté výročí vzniku. V roce 1992 vyhráli celostátní soutěž Zlatý Ambrož, díky čemuž mohli natočit svou první desku. Od té doby vydali ještě dalších šest, právě vychází sedmá řadovka s názvem Karikatury a k dvacátým "narozeninám" jim vyšla i kniha "20 let dogové závislosti". Doga je složena ze čtyř členů - Izzi (zpěvák a stěžejní autor Dogy), Mrňus, Lumos a Pepsi.

Speciálním hostem turné je hardrocková kapela Nobody Knows.

NOBODY KNOWS
Libereckou kapelu založil v roce 2003 zpěvák Lessy. Jejich tvorbu ovlivňuje taková klasika, jakou je například Black Sabbath či Kiss. Jejich skladby jsou plné energie a nasazení, vokální schopnost všech členů je zřejmá na první poslech. Nobody Knows mají v současné době tři členy, a to Lessyho (kytara, zpěv), Tommyho Rocka (bicí, zpěv) a Stanleyho G (basa, zpěv). S kapelou Kreyson mají zkušenosti, vystupovali s nimi už během turné v roce 2008.

Bližší informace na http://www.petarda.cz/kreysonfest-2009

S pozdravem
Jan Jakob
člen petičního výboru

© Webmaster: Absolute s.r.o.