Hlavní stránka
 

Hlavní menu:

 

Tisková zpráva - Petice: Na komunisty si zvykat nechceme

18.11.2008

Tisková zpráva - Petice: Na komunisty si zvykat nechceme
(listopadová výzva)

Symbolicky včera, v Den boje za svobodu a demokracii, jsme spustili internetovou petici „Na komunisty si zvykat nechceme (listopadová výzva)“.

Petice je reakcí na události posledních dní, kdy do krajských vlád vstupuje KSČM a do krajských rad se dostávají bývalí funkcionáři KSČ. „Je hříčkou historie, že se tak děje šedesát let po té, kdy takzvaný ,Vítězný únor‘ nastolil čtyřicetiletou vládu komunistického bezpráví,“ řekl Jan Cieslar z inciativy www.viteznyunor.cz. „Předseda jedné silné levicové demokratické strany celé naší společnosti vzkázal, že si na účast komunistů na reálné politické moci zvykneme. V petici jasně prohlašujeme, že si na komunisty zvykat nechceme!,“ dodal předseda Mladých křesťanských demokratů ve Středočeském kraji Jan Jakob.

„Odmítáme zapomenout na historickou zkušenost českého národa s komunistickým režimem a nesmíříme se se skutečností, že tato nevědomost je lidem vštěpována ať už některými politickým představiteli, tak dokonce přímo některými školami, které z nezájmu či dokonce účelově nedávnou historii nezařazují do učebních osnov,“ popsal některé z příčin neblahé situace jeden z iniciátorů petice Viktor Meca.

Petice vyzývá zejména vládu a zákonodárce mj. k tomu, aby se postavili proti návratu komunistů k reálné politické moci, aby vyslyšeli výzvu senátu k zákazu KSČM, aby zavedli povinnou výuku novodobých českých dějin, aby aktivně podporovali všechny projekty, které ukazují společnosti zločinnost všech totalitních režimů, a aby završili proces nápravy zločinů komunistického režimu.

Text celé petice naleznete na adrese: www.viteznyunor.cz/Petice.html. Za první den tuto petici podepsalo více než 500 lidí.

Jan Cieslar, Iniciativa www.viteznyunor.cz, (cieslar@viteznyunor.cz, 603 106 849)

Jan Jakob, předseda MKD Střední Čechy, (jan.jakob@email.cz; 731 124 360)

Viktor Meca, místopředseda MKD Střední Čechy, (viktor.meca@seznam.cz, 604 413 849)

Jan Sixta, Iniciativa www.viteznyunor.cz, (sixta@viteznyunor.cz)

V Praze dne 18. listopadu 2008

© Webmaster: Absolute s.r.o.